Overig

‘Slechts enkele centimeters speling’ bij passage nieuwe Dorkwerderbrug op ponton in Zuidbroek

Zuidbroek – Op dinsdag 19 april is de nieuwe Dorkwerderbrug vertrokken per ponton vanuit Zuidbroek. De afvaart trok veel publiek. De brug zal vandaag naar Groningen gevaren worden. Bij de Zuidbroeksterbrug waren er slechts enkele centimeters speling. Veel buurtbewoners kwamen een kijkje nemen naar het gevaarte dat de brug passeerde. Het ponton zal nog een paar bruggen moeten passeren  voordat het in Groningen aankomt, alwaar de zijkanten op de brug zullen worden gezet.

Het verkeer heeft ten tijde van de passage wel last van de doorvaart. Het duurt per brug ongeveer een kwartier om te passeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *