Overig

Onderzoek naar verkeersproblemen Knijpsbrug Hoogezand

Hoogezand –  De provincie Groningen gaat samen met Rijkswaterstaat en de gemeenten Hoogezand-Sappemeer en Slochteren de doorstromingsproblemen bij  de Knijpsbrug en de Rengersbrug in Hoogezand aanpakken. Het verkeer tussen Hoogezand en de op- en afritten van de A7 stroomt niet goed door. De provincie gaat nu samen met Rijkswaterstaat en de gemeenten onderzoeken hoe de problemen het beste opgelost kunnen worden.

Inwoners van Hoogezand-Sappemeer die in noordelijke richting naar de A7 of naar Slochteren willen, rijden voornamelijk via de Knijpsbrug en de Rengersbrug. Tijdens de spits ontstaan er geregeld files op de afrit van de A7, soms zelfs nog op de A7 zelf. Dit zorgt voor onveilige verkeerssituaties. Ook in de Kerkstraat en de Meint Veningastraat in Hoogezand ontstaan files. Naast het autoverkeer ondervinden de bussen hier hinder van. De verkeershinder wordt versterkt als de Knijpsbrug open staat.

Afgelopen jaar heeft de provincie Groningen samen met Rijkswaterstaat en de gemeenten Hoogezand-Sappemeer en Slochteren onderzoek gedaan naar de problematiek en mogelijke oplossingen. Dit onderzoek wordt nu verder uitgewerkt. Binnen een jaar moeten de definitieve oplossingen bekend zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *