112KortBuiten de regioPolitie

Vierhonderd leerlingen nemen deel aan project Chill Op Stap

Groningen – ‘Unieke samenwerking onderwijs, gemeente, horeca, hulpverlening, politie en brandweer Groningen’ Na de meivakantie start het drie weken durende project Chill Op Stap voor circa 400 leerlingen van het Heyerdahl College, Werkman VMBO en Leon van Gelder. Tijdens het project staat veilig en prettig uitgaan centraal.

Het project is uniek in Noord Nederland.

Onderwijs, gemeente Groningen, horeca, hulpverlenende instanties, politie en brandweer slaan de handen ineen om de jongeren zo goed mogelijk voor te bereiden op participatie in de maatschappij.

Het project richt zich op alle vormen van uitgaan maar leert jongeren vooral hoe je veilig, verantwoord en met plezier uit kunt gaan in de stad Groningen. Zo krijgen ze informatie over bij wie ze terecht kunnen met hun vragen wanneer ze uitgaan, wat kunnen de horecagelegenheden en portiers voor ze betekenen in moeilijke situaties, welke verleidingen komen ze tegen tijdens het uitgaan en wat kunnen de gevolgen zijn van een keuze die ze hierin maken? Al deze vragen en meer worden beantwoord tijdens dit drie weken durende. Het project start op maandag 9 mei in de Stadsschouwburg.

Gastlessen op school

De verschillende partners (de Gemeente Groningen, Politie Noord Nederland, Brandweer, UMCG, verschillende horecagelegenheden en hulpverlenende instanties) verzorgen gedurende drie weken gastlessen op school. In deze gastlessen wordt aandacht besteed aan veiligheid, geweld, alcohol, drugs, verkeer en groepsdruk.

Spectaculaire afsluiting

Het project wordt afgesloten tijdens een avond in de stad, waarbij ouders en leerlingen door middel van workshops het uitgaansleven van Groningen kunnen ervaren. De avond begint in Cultuurcentrum de Oosterpoort, waar ook burgemeester Den Oudsten aanwezig zal zijn.

Voor meer informatie zie www.chillopstap.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *