112KortBrandweer

Brandweer Slochteren zoekt jou! Bezoek de inloopmomenten!

Slochteren – De brandweer in Slochteren is op zoek naar versterking. Om 5 nieuwe collega’s te vinden, heeft de blusgroep 2 inloopmomenten gepland. Inwoners die interesse hebben om vrijwilliger te worden, kunnen dan meer informatie krijgen. Daarnaast start in mei een wervingscampagne.

Brandweer Slochteren bestaat normaal gesproken uit 16 vrijwilligers, mannen en vrouwen die 24 uur per dag, 7 dagen per week klaarstaan om inwoners te helpen in geval van nood. Een vrijwilliger draait mee in een hecht team, krijgt een prima opleiding en ontvangt een jaarvergoeding en een uurvergoeding voor studie, oefeningen en uitrukken.

Ideale achtergrond
Een brandweervrijwilliger heeft VMBO werk- en denkniveau, teamgeest, een goede gezondheid en conditie, is minimaal 18 jaar en praktisch ingesteld. Het belangrijkste is de beschikbaarheid overdag op werkdagen. Daarom gaat de voorkeur uit naar mensen die wonen en werken in Slochteren, Froombosch of Schildwolde en directe omgeving. De blusgroep komt ook graag in contact met mensen die wel in dit gebied wonen maar elders in ploegendienst werken. En met mensen die in dit gebied werken maar elders in de omgeving wonen en bereid zijn om ’s avonds naar Slochteren te komen voor oefeningen.

Inloopmomenten
Tijdens de inloopmomenten kunnen geïnteresseerden, met de leden van de blusgroep in gesprek over het werk. De vrijwilligers vertellen over alles wat bij het brandweervak komt kijken en geven een korte rondleiding door de kazerne.

Wanneer: woensdag 11 mei 19.00 – 21.30 uur en zaterdag 14 mei 15.00 – 18.00 uur
Waar: kazerne aan de Verlengde Veenlaan 1, Slochteren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d