112KortPolitiePolitieberichten

Invallen bij onderzoek naar georganiseerde criminaliteit

Groningen, Hoogezand, Appingedam, Uithuizen – De politie is vandaag in de provincie Groningen bezig met een ondermijningsonderzoek naar georganiseerde criminaliteit. De politie doet op 19 verschillende locaties zoekingen. Tot nu toe zijn er dertien personen aangehouden voor deelname aan een criminele organisatie, witwassen en hennephandel, -teelt en -export of het faciliteren daarvan. Tevens zijn er tot nu toe zeven hennepkwekerijen en één drogerij aangetroffen.

Met behulp van informatie uit andere onderzoeken, een DNA-hit, anonieme meldingen en informatie van energieleveranciers is eind 2015 een opsporingsonderzoek gestart. Tijdens dat onderzoek kwam een netwerk aan het licht dat ervan wordt verdacht zich bezig te houden met hennepteelt, -handel, -export, witwassen en/of deelname aan een criminele organisatie.

Vandaag worden in de stad Groningen, Hoogezand, Appingedam, Uithuizen en Eelde zoekingen verricht in zeventien woningen en twee bedrijfspanden. Die zoekingen moeten informatie opleveren over de vermeende criminele organisatie, geld- en hennepstromen. Bij de zoekingen wordt gebruik gemaakt van geld- en drugshonden.

Hennepteelt vormt een ernstige bedreiging voor de omgeving en voor de veiligheid van omwonenden. De politie is echter niet alleen gefocust op de hennepteelt, maar vooral ook op de organisatie er achter. In de hennepwereld gaat vaak veel geld om. Daarom zijn de zoekingen van vandaag ook gericht op enerzijds het verzamelen van informatie over de criminele organisatie en anderzijds het in beslag nemen van roerende en onroerende goederen. Misdaad mag niet lonen!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *