BrandweerOverig

18 juni: Jeugdbrandweerwedstrijden in Hoogezand! Kom je ook?

Hoogezand – Op zaterdag 18 juni strijden in Hoogezand-Sappemeer 37 jeugdbrandweerkorpsen uit heel Nederland om een plek in de finale! Iedereen is welkom. De jeugdbrandweer en vrijwilligers van brandweerkorps Hoogezand organiseren deze landelijke halve finale, die plaatsvindt op drie verschillende locaties in Hoogezand.

Kijken
Iedereen is van harte uitgenodigd om dit schouwspel met eigen ogen te zien. Omdat het spelen van de wedstrijd voor alle ploegen hetzelfde moet zijn en willen voorkomen dat er sprake is van voorkennis, zijn de locaties geheim. Bezoekers kunnen zich daarom melden bij de kazerne van de brandweer aan het Rembrandtplein 8 in Hoogezand. Hier verwijzen medewerkers van de brandweer bezoekers door naar de juiste locaties. De wedstrijden starten om 08.00 uur en duren tot 17.00 uur.

Jubileum
De jeugdbrandweer van Hoogezand-Sappemeer is niet per toeval gastheer. Dit jaar bestaat het jeugdbrandweerkorps 20 jaar. In maart 1996 is de jeugdbrandweer opgericht en er zijn tot nu toe 125 ‘kinderen’ lid geweest. Ook de jeugdbrandweer groeit door. De jeugdbrandweer is een gewaardeerd onderdeel van de brandweer in Hoogezand. Dit was in 1996 jaar niet zo, maar inmiddels zijn ze niet meer weg te denken binnen de brandweer.

Kweekvijver
Momenteel kent de jeugdbrandweer in Hoogezand 21 enthousiaste jongens en meisjes. Gemiddeld blijven leden vijf tot zes jaar actief. De kans is aanwezig dat ze na de jeugdbrandweer doorstromen naar de ‘volwassen’ brandweer. Op dit moment zijn er zeven oud-leden van dit jeugdkorps actief bij de brandweer, vijf hier in Hoogezand en twee in de stad Groningen. Een mooie kweekvijver dus.

Jeugdbrandweer Groningen
Jeugdbrandweer Groningen kent op dit moment vier jeugdbrandweerkorpsen. Dit zijn Delfzijl, Hoogezand, Westerkwartier en Zuid-Grunn. De ambitie is om in totaal acht jeugdkorpsen actief te hebben in de provincie Groningen. Kijk hier voor meer informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *