Zwitserse F5 crasht in meertje bij Bitgum

Leeuwarden / Bitgum  – Op donderdagmiddag 9 juni is in de buurt van vliegbasis Leeuwarden een straaljager neergestort. De hulpdiensten zijn massaal onderweg en hebben GRIP 2 afgekondigd. Het ongeluk gebeurde tijdens de opbouw van luchtmachtdagen. Er waren op verre afstand zwarte rookwolken te zien. Het toestel, een F5 van Patrouille Suisse, vlakbij een huis in Bitgum terecht zijn gekomen.

In de lucht zou er een botsing tussen twee vliegtuigen hebben plaatsgevonden. Eén van de toestellen zou recht naar beneden zijn gekomen. Deze is neergestort naast het water bij een woonhuis in Bitgum. De straaljager stond in brand. Inmiddels heeft de brandweer de brand geblust. Volgens eerste berichten zou de piloot met een schietstoel uit zijn toestel zijn geschoten en met een parachute in een nabijgelegen kas terecht gekomen. Medische hulp is voor hem ter plaatse.

Foto: ANP
Foto: ANP

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: