112KortPolitiePolitieberichten

Scooters lijken vaker doelwit van diefstal te worden

Groningen – De politie ziet sinds februari 2016 een opmerkelijke toename van het aantal diefstallen van scooters in de stad Groningen en dan vooral in de wijk Paddepoel. Reden genoeg voor de politie om extra te surveilleren en gerichte verkeerscontroles te houden. Ook eigenaren van scooters kunnen maatregelen treffen om diefstal van hun scooter te verkleinen.

Doe altijd aangifte als uw scooter gestolen is! Alleen dan kunnen de dader(s) en uw scooter opgespoord worden.

Zes tips om diefstal te voorkomen:
1. Zet uw scooter altijd op slot. Gebruik het liefst twee sloten.
2. Zet uw scooter ook op slot bij uw eigen huis, zelfs in uw schuur of tuinhuis.
3. Zorg voor goed hang- en sluitwerk van de stalling, schuur of box.
4. Zet uw scooter in een bewaakte stalling.
5. Zet uw scooter ’s avonds en ’s nachts in het licht.
6. Laat uw scooter registreren. Bijvoorbeeld door ‘tags’ in te laten bouwen. Deze chips functioneren als elektronische merktekens. Bij veel verzekeringsmaatschappijen krijgt u hiervoor een aanzienlijke korting op uw verzekeringspremie. Informeer naar de mogelijkheden bij uw scooterhandelaar.

112: óók bij verdachte situaties!
Het is een misverstand dat het alarmnummer 112 alleen is bedoeld voor noodsituaties waarin levens op het spel staan. Gebruik 112 als elke seconde telt. Dus ook als u ziet dat iemand een scooter steelt. Met een beschrijving van het misdrijf, de dader en de vluchtrichting kan de politie snel in actie komen. Voor andere meldingen gebruikt u 0900-8844.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *