112KortPolitiePolitieberichten

Vijf kinderen (10 tot 14 jaar) verantwoordelijk voor vernielingen Paddepoel

Groningen – Vijf kinderen in de leeftijd van 10 tot en met 14 jaar uit de stad zijn verantwoordelijk voor vernielingen in de wijk Paddepoel. Deze vernielingen vonden plaats in het weekend van 21 en 22 mei. Er werden toen 40 ruiten van scholen, een kinderdagverblijf, een consultatiebureau en een woonhuis ingegooid. Daarnaast werd uit een school een aantal koptelefoons gestolen en bij een andere school werd geprobeerd om tablets buit te maken. Dit laatste lukte niet.

De ravage die dat weekend werd aangericht bij onder andere de scholen was groot. Op maandag zorgde dit dan ook voor ongeloof en verdriet bij leerlingen en leerkrachten. De gedupeerden deden aangifte en de politie startte een onderzoek. Er werd onder andere sporenonderzoek verricht en ook spraken agenten met getuigen. Al snel kwamen vijf kinderen in de leeftijd van 10 tot en met 14 jaar in beeld. De vijf moesten zich de afgelopen twee weken, in het bijzijn van de ouders, op het politiebureau melden om een verklaring af te leggen. In overleg met het Openbaar Ministerie wordt gekeken naar de straf- en/of schadeafhandeling van de vijf kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: