112KortPolitiePolitieberichten

Kolhamster (26) aangehouden na mishandeling conductrice

Emmen / Kolham  – De politie heeft zaterdagmiddag een 26-jarige man uit Kolham aangehouden op verdenking van mishandeling van een conductrice.

De man reisde met de trein van Emmen-Zuid naar Emmen. Toen de conductrice naar zijn kaartje vroeg, kon hij dat niet tonen. Vervolgens vroeg de vrouw naar zijn identiteitsbewijs. Ook dat wilde hij niet geven. Op station Emmen wilde de zwartrijder de trein verlaten en sloeg daarbij de conductrice in het gezicht. Hij kon door de gealarmeerde politie op het stationsplein worden aangehouden.

De politie vindt agressie en geweld tegen medewerkers met een publieke taak onacceptabel. Daarom geldt een speciale aanpak: aangiftes worden altijd opgenomen, daders worden met prioriteit door het Openbaar Ministerie voor de rechter gebracht, en tegen de daders wordt een driemaal zo hoge straf geëist.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d