112KortPolitiePolitieberichten

Politie hoort man op verdenking van faillissementsfraude

Hoogezand – De politie heeft vandaag een 52-jarige man uit Groningen ontboden op het politiebureau. De man is verhoord omdat hij wordt verdacht van faillissementsfraude. De eenmanszaak waarmee de man stond ingeschreven bij de Kamer van Koophandel werd op 14 april 2015 failliet verklaard. De activiteiten van de onderneming(en) bestonden voornamelijk uit technisch ontwerp en advies.

Al sinds het uitspreken van het faillissement zou de verdachte onvoldoende medewerking verlenen aan de curator bij de afwikkeling van het faillissement. Ook wordt hem verweten dat hij onvoldoende inzicht geeft in benodigde gegevens. Hierop heeft de curator op 25 november 2015 aangifte gedaan van faillissementsfraude. De curator heeft voor ongeveer 170.000 euro aan schuldenlast openstaan tegen de verdachte. De man kon na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d