112KortBrandweer

Brandweermannen uit de kleren voor redden van ontsnapt kalf in Kropswolde (fotoserie)

Kropswolde – Dat de brandweer er is voor mens en dier weten we allemaal al een poosje. In Kropswolde werd dat woensdagavond duidelijk. Een kalf was ontsnapt van een erf aan de Woldweg in Kropswolde en was via de polder naar een eiland gewandeld. Aan de ene zijde kruist dat eiland met de polder, waar het water vrij ondiep is. Aan de andere kant bevind zich het Zuidlaardermeer. Brandweermannen hebben hun pak uit gedaan en zijn in (korte) broek en laarzen door het water naar het eiland gegaan. Na een zoektocht van een half uur was het kalf gevonden. Al snel bleek dat vinden niet gelijk stond aan vangen. Na ruim een uur hoorden wij via de portofoon van de brandweer: “We hebben hem en we liggen er met drie man bovenop”.  Nadat het kalf was gevangen is het dier teruggebracht naar de kant waar een trailer hem al stond op te wachten. Voor de brandweermannen restte er nog één ding, het leeggieten van de volgelopen laarzen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: