112KortAmbulanceOngevallenPolitie

Fietser op leeftijd zwaargewond na aanrijding met motorfiets op Kerkstraat in Hoogezand

Hoogezand – Op dinsdag  9 augustus is er op de Kerkstraat in Hoogezand een oudere man met zijn fiets aangereden door een motor. De fietser kwam hierbij enkele meters verderop terecht. De motorfiets kon pas enkele tientallen meters verderop tot stilstand komen. De fietser is gestabiliseerd en met spoed per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Getuigen meldden dat zij de motorrijder met hoge snelheid over de Kerkstraat zagen rijden vlak voor het ongeval. De politie kan dit nog niet bevestigen of ontkrachten. De motorfiets is wel in beslag genomen door de VOA.

Een gedachte over “Fietser op leeftijd zwaargewond na aanrijding met motorfiets op Kerkstraat in Hoogezand

 • van der Meer

  Dat ´t op deze plek ooit eens flink mis zou gaan, was te verwachten. Het is een punt waarop veel voetgangers, fietsers en gemotoriseerd verkeer elkaar kruist. Er zijn regelmatig aanrijdingen, meestal zonder ernstige gevolgen. Bijna-aanrijdingen zijn er aan de orde van de dag.
  Het probleem zit hem vooral in de snelheden die op dit deel van de Kerkstraat gehaald worden. Vooral ’s avonds is het een racebaan voor zowel motorrijders als automobilisten, met uitschieters die qua snelheid het niveau van rijbewijs-invordering zeker halen. Rijdt er toch iemand de maximum toegestane snelheid van 30 km/h, dan zie je regelmatig een afstraffing door achterliggers in de vorm van bumperkleven.
  Een oordeel over de schuldvraag kan ik bij dit ongeval niet geven, maar de snelheid van de motorrijder heeft zeker een belangrijke rol gespeeld bij het ontstaan van dit ongeval en het letsel van het slachtoffer. De grote afstand die de motor over het asfalt is gegleden na de impact zegt daarover genoeg en het politie-onderzoek zal dit ook wel uitwijzen.
  Voor het slachtoffer is het te hopen dat hij het overleeft en er weer enigszins bovenop komt.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *