Hennep aangetroffen na melding van vreemde lucht in Groningen

Groningen – De politie heeft dinsdagmiddag aan de Parallelweg een 37-jarige inwoner uit Groningen aangehouden voor het bezit van ruim 8,5 kilo henneptoppen.

Agent heeft hennepplant in handen
Foto: Politie.nl

De politie en brandweer waren rond 14:20 uur naar de Parallelweg gekomen omdat er een melding was binnengekomen van een vreemde lucht. Nadat de brandweer metingen had verricht bleek het te gaan om een sterke henneplucht waarop de agenten het onderzoek over namen.In de woning bleek henneptoppen gedroogd te worden. Na weging bleek het te gaan om ruim 8,5 kilo. Hierbij is de 37-jarige man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor nader onderzoek.

Wat is het gevaar van hennepteelt?

Mocht zich een hennepkwekerij bij u in de buurt bevinden, dan loopt u risico op brand door kortsluiting en lekkage. Criminelen die zich bezighouden met illegale hennepteelt gebruiken onderling veel geweld. De schade die de hennepteelt veroorzaakt is groot. Woningcorporaties en energiebedrijven draaien op voor de kosten veroorzaakt door lekkages, brandschade en illegaal afgetapte energie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: