Scooterrijder aangehouden na aanrijding met politiewagen in Hoogezand

Hoogezand – De politie heeft donderdagavond een 20-jarige man uit Groningen aangehouden voor het verlaten plaats na ongeval op de Meint Veningastraat in Hoogezand.

Agenten reden in een opvallende politieauto over de Meint Veningastraat. Zij zagen bij de kruising met de Sluiskade plotseling een scooter met daarop twee mannen de kruising op komen rijden. De scooter voerde geen verlichting en beide mannen hadden geen helm op. De scooter kwam met een behoorlijke snelheid de kruising opgereden en belandde op de weghelft waar de agenten reden. Door een alerte reactie van de agent die de politieauto bestuurde, werd in eerste instantie een aanrijding voorkomen. De scooterbestuurder reed vervolgens alsnog tegen de politieauto aan, reed daarna direct door en verliet de plaats van het ongeval.

Een achtervolging werd ingezet en op de Spoorstraat Noord werd de bestuurder gesommeerd om te stoppen. De scooterbestuurder remde, keerde en reed weer in de richting van de Meint Veningastraat. Na een korte zoektocht zagen de agenten op de Martin Luther de scooter staan. De persoon die bij de scooter stond werd door de agenten aangesproken. De tweede man was spoorloos. Na een snelle controle werd de 20-jarige man uit Groningen aangehouden voor het verlaten plaats na ongeval. De man verzette zich tegen zijn aanhouding en probeerde weg te komen. De man werd vervolgens geboeid en hij werd overgebracht naar het politiebureau en daar werd hij ingesloten. Later op de avond kreeg de politie een melding binnen dat een 16-jarige jongeman uit Hoogezand bij een café aan de Sluiskade zat. Hij was gewond aan zijn been. Na onderzoek bleek dat deze nog onbekende jongeman de persoon was die achterop de scooter zat. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: