Meisje (14) bijna beroofd door vijf asielzoekers in Hoogezand

Hoogezand – De politie heeft woensdagmiddag vijf mannen aangehouden nadat ze geprobeerd hadden een 14-jarig meisje te beroven. Het meisje, afkomstig uit de gemeente Aa en Hunze, fietste rond half vier over de Kielsterachterweg.

Daar liepen de vijf verdachten, in de leeftijd tussen 21 en 31 jaar. Ze dwongen haar te stoppen en pakten haar vast. Een van hen pakte haar telefoon uit de jaszak. Ze wist deze weer terug te pakken en zich los te rukken en ze fietste snel door.

Daarna werd de politie gebeld en meldde zich ook een getuige. Het signalement werd doorgegeven. De politie trof de verdachten in de buurt aan in een bushalte en stelde vast dat ze voldeden aan het opgegeven signalement.  Intussen meldde zich daar een automobilist die de beroving had gezien. Deze getuige bevestigde dat dit de mannen waren die het meisje tot stoppen hadden gedwongen. Getuigen met goede informatie zijn enorm belangrijk voor de politie. Het helpt ons om verdachten op te pakken, zoals ook blijkt in dit geval.

De vijf zijn aangehouden en meegenomen naar het bureau. Ze bleken enkele pasjes bij zich te hebben die vermoedelijk van een eerdere diefstal afkomstig waren. De verdachten, twee mannen uit Ter Apel en drie mannen zonder vast woonadres, zijn ingesloten voor een verder onderzoek. RTV Noord meldt dat het gaat om vijf asielzoekers uit het AZC in Ter Apel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: