112KortBrandweer

Brandweerman Melle Visser ontvangt Koninklijke Onderscheiding bij afscheid Brandweer Hoogezand

Hoogezand – Op zaterdag 17 december 2016 reikt burgemeester Peter de Jonge, een Koninklijke Onderscheiding uit aan de heer M. (Melle) Visser. De heer Visser is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Hij neemt die avond tijdens de jaarlijkse korpsbindingsavond van de Brandweerpost Hoogezand-Sappemeer afscheid als brandweervrijwilliger.

De heer Visser (60), afkomstig uit Hoogezand, is de afgelopen 30 jaar actief geweest als brandweervrijwilliger en heeft hij zich in dienst gesteld van de gemeenschap. De heer Visser is gedurende 20 jaar brandweervrijwilliger geweest bij de overheidsbrandweer. Eerst in Tynaarlo, daarna in Hoogezand-Sappemeer en vanaf 2014 in dienst van de veiligheidsregio Groningen. Daarvoor was de heer Visser al 10 jaar vrijwilliger bij de bedrijfsbrandweer van verpleeginrichting Dennenoord te Zuidlaren.

Van 1 juni 1996 tot en met 17 december 2016 heeft de heer Visser de functie van Manschap B (rang hoofdbrandwacht) vervuld en in Tynaarlo ook de functie van Brandweerchauffeur. Hij heeft hiervoor steeds alle benodigde opleidingen en specialisaties gevolgd en de diploma’s verworven.
De heer Visser heeft dit steeds gedaan naast het vervullen van een betaalde baan. De heer Visser is vanaf 1978 werkzaam bij Lentis, de instelling voor geestelijke gezondheidszorg. Momenteel werkt hij als woonzorgassistent in een vestiging van deze instelling in Groningen.

Bron: persbericht gemeente Hoogezand-Sappemeer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *