112KortBrandenBrandweer

Kerstboom in huis; denk jij aan brandveiligheid?! (Video!!)

Nederland – Massaal staan ze weer in woonkamers in Nederland; kerstbomen. Versierd met ballen, slingers, figuurtjes en andere frutsels in alle kleuren en maten. Geheel ongevaarlijk is het niet, kerstbomen verhogen het risico op een woningbrand. Veelal laten mensen de lampjes in de boom aan als ze het huis verlaten.

Wist je dat kunstkerstbomen en kerstbomen zonder kluit een nóg groter risico zijn? De naaldjes zijn van plastic in het geval van een kunstboom. Bij de kerstboom zonder kluit zijn de naaldjes en de rest van de boom droog omdat er geen vocht meer wordt opgenomen. De gehele woonkamer kan in zo’n situatie in 5 seconden volledig in brand staan. Onderstaande video zegt genoeg, dus wees voorzichtig!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d