Zestien hartpatiënten in UMCG in quarantaine na uitbraak VRE-bacterie

Groningen – Zestien hartpatiënten in het UMCG liggen op dit moment in quarantaine. Deze maatregel is getroffen na de uitbraak van de VRE-bacterie. De bacterie, vancomycine-resistente enterokok, is een darmbacterie welke kan leiden tot infecties bij ernstig zieke patiënten. Voor gezonde mensen zou de bacterie geen kwaad kunnen. Er is een opnamestop op het Hartcentrum, de Intensive Care en de verpleegafdeling Cardiologie. Ook mensen welke in contact zijn geweest met besmette patiënten worden getest. Het aantal besmettingen kan daardoor nog verder oplopen. Het UMCG geeft aan dat er veiligheidsmaatregelen zijn getroffen. Zo loopt het personeel op de afdelingen rond in beschermende kleding.

Foto: PBM-Disposibles.nl
Foto: Archief/PBM-Disposibles.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: