(UPDATE) Grote uitslaande brand in schuur op Manege in Hoogezand ; Brandweer en politie redden paarden uit brandende stal

Hoogezand – Bij manege Nieboer aan de Van der Duyn van Maasdamweg in Hoogezand heeft woensdagavond een grote uitslaande brand gewoed. In eerste instantie ging de meldkamer er vanuit dat er zich in de loods paarden bevonden. Al snel bleek dat de paarden aan de zijkant van de loods in enkele stallen stonden. De politie heeft samen met omstanders nog voor de brandweer arriveerde enkele paarden kunnen redden. De brandweer heeft de overige paarden kunnen redden. Ook diverse trouw- en rouwkoetsen van Manege Nieboer zijn van de vlammenzee gered.

Veel amazones en ruiters kwamen, volledig in paniek, kijken naar de brandende loods. De politie had aan het begin de grootste moeite om deze meiden tegen te houden, zij wilden de paarden redden. De politie heeft een groot PD afgezet omdat er mogelijk sprake is van brandstichting. De schuur is volledig verwoest.

Tien tot vijftien jaar geleden is er ook al eens een grote brand geweest bij de Manege.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: