112KortOverig

‘Veurjaor in de kop?’ vraagt aandacht voor veilig motorrijden

Noord-Nederland – Het voorjaar is in aantocht! Hét moment voor veel motorrijders om hun motor weer van stal te halen. Misschien heeft u al een eerste voorjaarsrit gemaakt of heeft u plannen om er binnenkort op uit te gaan. Denk dan even aan uw veiligheid: zorg dat uw motor in orde is, dat u goed beschermende kleding draagt en oefen het rijden weer even.

Foto: Facebook
Foto: Facebook

U kunt dat bijvoorbeeld doen tijdens de speciale VRO Risicotraining van de Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging. Het Verkeers- en Vervoerberaad Drenthe (VVBD) biedt Drentse motorrijders tijdelijk flinke korting op de training! Kijk voor meer informatie op www.knmv.nl

De training sluit goed aan bij de campagne ‘Veurjaor in de kop?’ die ook dit voorjaar van start gaat. Met de campagne helpt het VVBD motorrijders een handje om veilig de weg op te gaan.

Extra veiligheid
Naast een rijvaardigheidstraining zorgt goede motorkleding ook voor extra veiligheid. Dat biedt niet alleen bescherming tijdens een val, maar zorgt ook voor goede zichtbaarheid op de weg. Ook is het belangrijk dat u op de weg goed om u heen kijkt, zodat u andere weggebruikers op tijd ziet.

Handige tips
De komende tijd geeft het VVBD motorrijders meer handige tips op de Facebookpagina www.facebook.com/veurjoarindekop. U kunt de campagne ook tegenkomen in bioscopen en via banners, tv- en radiospots op RTV Drenthe. Daarnaast ontvangen Drentse motordealers, -clubs, gemeenten en politiebureaus campagneposters om op te hangen. De poster is ook op te vragen via de Facebookpagina.

Informatie over deze en andere campagnes staat ook op http://www.veiligbereikbaardrenthe.nl/leren/Campagnes/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *