112KortPolitiePolitieberichten

Drenten aangehouden voor diefstal aanhangwagen in Groningen

Groningen / Hoogeveen – De politie heeft zaterdagmiddag in Hoogeveen twee inwoners van die plaats aangehouden. Het duo wordt verdacht van de diefstal van een aanhangwagen eerder die middag in Groningen. Het tweetal zou vlak daarvoor al een andere poging hebben ondernomen.

Snel delen informatie
Een bezoeker van een bouwmarkt aan de Groningerweg ontdekte dat tijdens zijn winkelbezoek zijn aanhangwagen was gestolen. Hij informeerde een medewerker van de bouwmarkt. Die bekeek direct beelden van het parkeerterrein waarop de diefstal te zien was en gaf informatie door aan de politie. In dienst zijnde agenten werden door de meldkamer geïnformeerd uit te kijken naar een specifiek voertuig. Op de snelweg bij Hoogeveen werd de auto met de gestolen aanhangwagen gesignaleerd. De inzittenden, twee mannen van 40 en 48 jaar, werden vervolgens aangehouden. De 40-jarige automobilist was niet in het bezit van een geldig rijbewijs.

Eerder al poging diefstal
Uit onderzoek bleek dat eerder die middag een poging diefstal van een aanhangwagen was geweest bij een andere bouwmarkt in Groningen. De eigenaar was hier op tijd terug uit de winkel en kon voorkomen dat de dieven er met de kar vandoor gingen. Het aangehouden duo wordt behalve de diefstal en de poging daartoe op zaterdag ook verdacht van een eerdere diefstal van een aanhangwagen. Deze diefstal vond halverwege maart ook bij een bouwmarkt in Groningen plaats.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *