112KortBrandenBrandweerOverigPolitie

Update: 19-jarige bewoner van woning overleden na woningbrand in Groningen

Groningen – Dinsdagochtend is een 19-jarige man overleden na een woningbrand in Groningen. Rond 10.10 uur werd brandweer stad Groningen gealarmeerd voor een woningbrand aan de Plantsoenstraat. Er zou sprake zijn van rookontwikkeling in een woning. 

Alarmering
Rond 10 over 10 in de ochtend rukte het eerste brandweervoertuig uit vanaf de post in Vinkhuizen richting de Plantsoenstraat. Tijdens het aanrijden bleek dat de melding bij de meldkamer was gedaan door een omwonende die het vermoeden had dat er nog iemand in de woning aanwezig zou zijn. Daarop is direct opgeschaald naar middelbrand en kwam ondersteuning vanuit de andere Groningse post.

Slachtoffer
Ter plaatse bleek sprake van hevige rookontwikkeling op de begane grond. Na een snelle inzet konden brandweerlieden een onbekend persoon uit het pand halen. Eerste hulp aan het slachtoffer mocht helaas niet meer baten.

De politie zal onderzoek doen naar de toedracht van de brand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *