DELEN: Vanaf vandaag geen treinen op station Assen; 15-60 minuten extra reistijd

Assen – Vanaf vandaag, 16 april,  rijden er op het drukste traject van Noord-Nederland geen treinen. Tussen Hoogeveen en Assen is het treinverkeer dan stilgelegd in verband met werkzaamheden aan station Assen. De NS zet enkele honderden bussen in om alle reizigers te vervoeren. De bussen moeten 25.000 reizigers per dag vervoeren.

ProRail verbetert het spoor rond Assen. Zo schuiven we onder andere een complete perrontunnel op zijn plaats.

ProRail staat in Assen voor een flinke klus! Meerdere werkzaamheden staan op het programma, waaronder aanpassing van de sporen. Hierdoor maakt ProRail in de eerste plaats ruimte voor een extra pendeltrein die in de spitsuren tussen Groningen en Assen gaat rijden. Deze trein kan dankzij de aanpassingen die gemaakt worden bij deze werkzaamheden ook bij Assen keren. Daarnaast worden er een aantal wissels weggehaald, waarmee er minder kans is op storingen en we vernieuwen de overige wissels en het spoor.

Tunnel inrijden

Ook wordt de perrontunnel die momenteel naast het spoor wordt afgebouwd onder het spoor op zijn plaats ingereden. Daarvoor graaft men vanaf 17 april ruimte onder de spoorbaan en rijden 18 april de tunnelmoot in. Daarna worden de overige tunnelelementen met een gigantische kraan op zijn plek gelegd.  (700 ton).

3.000 man-uren

Aannemerscombinatie Strukton-Reef voert in opdracht van ProRail de werkzaamheden uit. Van 16 tot en met 30 april wordt in Assen aan de vervanging van sporen, bovenleidingen, kabels, leidingen en wissels gewerkt. Denk bij de omvang van het werk aan:

  • 3.900 m nieuw spoor, dat is ruim 7 km staaf
  • 6.350 nieuwe dwarsliggers
  • 23.000.000 kilo oude ballast afgraven en afvoeren
  • 21.000.000 kilo nieuwe ballast aanvoeren en aanbrengen
  • Aanvoering en aanleg van 11 wissels
  • 6 km nieuwe bovenleiding
  • Aanleg 170 km kabels in 8 km geul
  • 3.000 man-uren

24 uur

De werkzaamheden gaan van 16 tot en met 30 april 24 uur per dag door, want tijdens deze periode rijden er geen treinen maar bussen tussen Groningen en Hoogeveen. Door snel en zo aangesloten mogelijk te werken houden we de hinder voor reizigers zo kort mogelijk.

Meekijken?

Meekijken kan: de loopbrug op het station blijft toegankelijk en biedt mooi uitzicht op de werkzaamheden. Of kijk online via de live-webcam(link is external).


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: