Dode en drie gewonden na enorme explosie in appartementencomplex Veendam (FOTOSERIE + VIDEO)

Veendam – Bij een explosie in een appartementencomplex aan de Julianalaan in Veendam is woensdagochtend één persoon overleden. Om even voor 7.00 uur kreeg de brandweer van Veendam een melding van een woningbrand. Er werd groots opgeschaald toen er precies duidelijk werd wat er aan de hand was. Twee complete verdiepingen van het complex zijn aan één kant weggevaagd, de brokstukken liggen overal op straat. Overal zijn ruiten gesprongen door de kracht van de explosie. Tegenoverliggende woningen zijn compleet ontzet.

De brandweer heeft een brandje dat na de explosie is ontstaan geblust. De bewoner van het appartement zou psychische problemen hebben gehad. Er wordt door omwonenden gesproken van een zelfdoding, maar dit is nog niet bevestigd door de politie en brandweer. Vermoedelijk is deze bewoner ook het dodelijke slachtoffer. Hij zou al langere tijd voor overlast zorgen in het complex. De woningbouwvereniging is al langere tijd bezig geweest om voor hem een andere woning te regelen.

Enkele buurtbewoners van het appartementencomplex tegenover de rampplek laten fotografen en journalisten toe op hun dakterras en in hun woning. De bewoners op de derde verdieping wonen er net zeven weken. De complete gevel is ontzet en het raamkozijn staat los in de sponningen. De bewoners van de vijfde verdieping lijken meer geluk te hebben; er zijn ‘slechts’ enkele ramen kapot. Vanaf het dakterras krijgt de (inmiddels landelijke) pers de mogelijkheid om unieke beelden te maken.

Beneden, op de Julianalaan, staan buurtbewoners na uren nog altijd verbijsterd te kijken. De naastgelegen school is gesloten omdat er overal glas ligt door kapotte ramen. Waarschijnlijk gaat de school donderdag weer open. Inmiddels (13.30 uur) is er een sloopbedrijf ter plaatse om het pand veilig te stellen en het één en ander te stutten. Om dit veilig te kunnen doen is de stroomvoorziening van ongeveer 80 woningen stilgelegd.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: