Drent (25) aangehouden voor straatroof in Groningen

Groningen – Met de aanhouding van een 25-jarige inwoner van Hoogeveen heeft de politie een op 30 maart gepleegde straatroof opgelost.

Op donderdagochtend 30 maart werd een 22-jarige inwoner van Boazum op de H.N. Werkmanbrug aangesproken door een onbekende fietser. Deze vroeg hem enkele keren om geld en bedreigde hem met de dood als hij niets zou geven. Toen de 22-jarige wegrende werd hij achterhaald door de Hoogevener en door hem op het hoofd geslagen. Uiteindelijk werd hij gedwongen een geldbedrag af te geven waarna de verdachte er vandoor ging. Aan de hand van het opgegeven signalement herkenden agenten de verdachte op door toezichtcamera’s in de stad gemaakte beelden. Hij kon op 14 april aangehouden worden en bekende onder invloed van alcohol en drugs de straatroof te hebben gepleegd omdat hij in geldnood zat.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: