Leerlingen van basisscholen in Hoogezand leggen landelijk verkeersexamen af

Hoogezand – Op dinsdag 9 mei en woensdag 10 mei verzorgt Veilig Verkeer Nederland, afdeling Midden Groningen, het Praktisch Verkeersexamen in Hoogezand-Sappemeer. In totaal doen er bijna 400 leerlingen mee uit groep 7/8 van de basisscholen.

De start en finish is bij de Vredekerk aan de Van der Duyn van Maasdamweg te Hoogezand. De leerlingen fietsen een traject waarbij zij onderweg verkeerssituaties tegenkomen die kenmerkend zijn voor de gemeente Hoogezand- Sappemeer.

Tijdens het examen worden de leerlingen beoordeeld door verschillende posten langs de route. Elke post wordt bemand door een vrijwilliger van VVN . Zij beoordelen aan de hand van een controlelijst of de leerlingen goed handelen. Leerlingen zijn geslaagd voor het Praktisch Verkeersexamen als ze 80% van te behalen punten gehaald hebben. Bij verkeersgevaarlijk gedrag, zoals bij een ernstige voorrangsfout of bij roekeloos gedrag is de leerling gezakt, ongeacht het behaalde aantal punten.

Het Praktisch Verkeersexamen verdient het om serieus genomen te worden. Voor veel leerlingen is het een belangrijk examen. Daarnaast geeft het examen een stimulans aan praktische en theoretische verkeerseducatie op school en verkeersopvoeding thuis. Het is een goed moment om aandacht te vragen voor verkeersveiligheid. Het Praktisch Verkeersexamen wordt mede mogelijk gemaakt door financiële steun van de Provincie  Groningen.

Bekijk meer foto’s op www.ditismiddengroningen.nl 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: