Tropisch weer op komst; waar kun je veilig zwemmen en waar niet?

Provincie – Aankomend weekend worden er tropische temperaturen bereikt in ons land. Vanaf vrijdag stijgt de temperatuur tot boven de 25 graden. Zaterdag en zondag is plaatselijk 30 graden of hoger mogelijk. Lekker weer om af te koelen, maar waar kun je dit veilig doen en waar niet? 
Er zijn natuurlijk altijd risico’s als je in open water gaat zwemmen, maar de provincie Groningen heeft een waarschuwing uit gedaan. In het Zuidlaardermeer, bij Meerwijck, het Zwaneveldsgat in Kolham en de Zwemplas Langebosch in Veendam is blauwalg geconstateerd. Zwemmen wordt hier ten zeerste afgeraden omdat zwemmers last kunnen krijgen van jeuk en irritaties aan de huid en (ernstige) maag- en darmklachten. Dus wil jij gaan zwemmen dit weekend? Kijk dan eerst even of het veilig kan! 

Foto: Archief
Foto: Archief

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: