Drie aanhoudingen op terrein Prins Bernard Hoeve na koperdiefstal

Zuidlaren – Gisteravond rond 21.30 uur heeft de politie in samenwerking met Buurtpreventie Zuidlaren een aantal personen op heterdaad betrapt op het terrein van de Prins Bernard Hoeve. Hier waren meerdere personen bezig met het uitgraven en lostrekken van elektriciteitskabels. De politie was al snel ter plaatse. De politie is samen met het Buurtpreventieteam het terrein op gegaan richting verdachten. Toen zij het terrein op kwamen lopen gingen de personen er rennend vandoor, de bossages in. Na een korte achtervolging te voet is één van de verdachten aangehouden. Omdat het vermoeden bestond dat de andere verdachten zich nog in de buurt bevonden, zijn er meerdere politie eenheden opgeroepen, waaronder 2 hondengeleiders. Met deze speurhond en een warmtebeeldcamera is de omgeving doorzocht. Enkele momenten later kon een tweede verdachte worden aangehouden. Er zijn verschillende bewijsmaterialen veiliggesteld. De auto van de verdachten is in beslag genomen voor onderzoek. De derde aanhouding naar aanleiding van deze zaak was in Assen, hierover hebben we nog geen verdere info.

Foto: Politie.nl
Foto: Politie.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: