Uitslaande brand in schuur Appingedam door brandende shovel

Appingedam – Aan de Garreweersterweg in Appingedam heeft woensdagmiddag een grote brand gewoed in een boerenschuur. Tegen kwart over 1 werd er melding gemaakt van een shovel dat in een schuur in de brand stond. Al snel bleek dat de brand was overgeslagen naar de rest van de schuur en sloegen de vlammen uit het dak.

De brandweerkorpsen uit Appingedam, Siddeburen, Loppersum en Delfzijl waren snel ter plaatse maar konden niet voorkomen dat de schuur forse schade opliep. Doordat de boerderij in een gebied ligt met weinig watervoorziening had men niet direct genoeg water om de brand te kunnen bestrijden.

Nadat de waterwinning vanuit een sloot langs de Garreweersterweg en later ook vanaf het nabij gelegen Eemskanaal gereed was kon de brand goed worden bestreden. In de loods stonden naast een shovel ook een giertank en een voermengwagen welke als verloren moeten worden beschouwd.

Bij de brand is volgens de brandweer geen asbest vrijgekomen. De rook die vrij kwam bij de brand was in de wijde omgeving te zien maar vormde weinig hinder voor de omgeving. Het is niet bekend hoelang de brandweer nog bezig zal zijn met het compleet doven van het vuur.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: