112KortBrandweer

Brandweerkazerne Sontweg in Groningen verdwijnt, onderzoek naar mogelijke verhuizing

Groningen – De brandweerkazerne aan de Sontweg in Groningen gaat verdwijnen, er wordt op dit moment onderzoek gedaan naar een mogelijke verhuizing naar een andere locatie. De voornamelijke reden voor het sluiten zijn de lange aanrijtijden van de brandweer. Deze liggen al jaren onder het gemiddelde van Nederland. Vanaf de Sontweg kazerne is de brandweer vaak niet binnen de norm tijd op locatie.

De stad Groningen is sinds de bouw van de kazerne veel veranderd. Er zijn grote wijken bijgekomen waardoor de aanrijd afstand groter is geworden. Daarnaast zijn er meer “trage” wegen in de stad waardoor de brandweer niet overal snel kan zijn.

De huidige kazerne aan de Sontweg
De huidige kazerne aan de Sontweg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d