Twaalf brandweerlieden van Brandweer Groningen halen gaspakopleiding

Groningen – Gisteren zijn twaalf  brandweermannen van Brandweer Groningen (provincie) geslaagd voor het onderdeel gaspakdrager. De geslaagden kunnen vanaf nu worden ingezet in een situatie waarbij bluskleding en een chemiepak niet toereikend zijn. Dat is het geval als het inademen van een gevaarlijke stof en contact met de huid voorkomen moeten worden.

Bijvoorbeeld bij ammoniak of chloor. Als gaspakdrager heb je een speciaal pak aan dat je afsluit van de atmosfeer. Je hebt geen enkele verbinding met de buitenlucht en daarom kun je in zo’n pak ingezet worden als de ogen en oren van de bevelvoerder. In het gaspak moet je informatie over een situatie verzamelen en doorgeven, metingen kunnen uitvoeren en kunnen sleutelen. En ten slotte moet je je kunnen ontsmetten en afgedroogd worden. Tijdens het examen is gekeken naar de volgens de procedure te volgen stappen. En daar zijn nu dus twaalf collega’s in geslaagd.

Foto: Facebook / Brandweer Groningen
Foto: Facebook / Brandweer Groningen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: