Schip lekt aardgascondensaat in haven van Delfzijl; één persoon gewond

Delfzijl – Op woensdagochtend 9 augustus is er op een schip in het Zeehavenkanaal bij Delfzijl een lekkage van aardgascondensaat ontstaan. Dit meldt de brandweer op Twitter. Er is een onbekende hoeveelheid aardgascondensaat in de haven vrijgekomen, waardoor de brandweer in actie is gekomen. Met olieschermen is men momenteel de vloeistof aan het indammen. Ook zijn er meetploegen van de brandweer aanwezig. Uit voorzorg is een gedeelte van de kade ontruimd en afgezet. Aan boord van het schip waaruit het aardgascondensaat is gelekt is een persoon met ademhalingsmoeilijkheden afgevoerd naar het ziekenhuis.

Vrachtwagens mogen de haven niet in; hierdoor ontstaat er een behoorlijke file.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: