Politie in 4 van de 5 gevallen op tijd bij spoedmeldingen in Hoogezand

Hoogezand – De politie was in de eerste helft van 2017 in 82,4% van de spoedmeldingen binnen 15 minuten aanwezig op de plaats van de melding. In de eerste zes maand van dit jaar kwamen bij de politie 277 spoedmeldingen binnen in de gemeente Hoogezand Sappemeer. In noodsituaties doet de politie er alles aan om zo snel mogelijk ter plaatse te zijn en te kunnen helpen. Landelijk gezien was de politie in de eerste helft van 2017 in 85 procent van de spoedmeldingen binnen een kwartier aanwezig, met een duidelijke piek tussen de drie en tien minuten. Het streven is echter om in 90 procent van de spoedmeldingen binnen vijftien minuten aanwezig te zijn.

Hoewel deze zelf opgelegde streefwaarde zeer ambitieus is en zeker in dunbevolkte landelijke gebieden moeilijk te realiseren, blijft de politie zoeken naar ruimte voor verbetering. De politie heeft veel taken in landelijke gebieden en zou heel veel extra politiemensen op de been moeten brengen om de 90 procent te halen. De verbetering kan bijvoorbeeld worden gevonden in een nog betere afstemming tussen de meldkamer en de politie-eenheden op straat.

In de gemeente Slochteren kwamen 143 spoedmeldingen binnen, in 77,6% van de meldingen was de politie binnen 15 minuten aanwezig.

In de gemeente Menterwolde kwam in de eerste half jaar 100 spoedmeldingen binnen, in 79,3% van de meldingen was de politie binnen 15 minuten aanwezig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: