BrandenBrandweerOverig

Grote brand in centrum Groningen onder controle

Groningen – Vanochtend even voor half 9 kreeg de meldkamer de melding van een brand in een woning aan de Carolieweg in Groningen.De brandweer rukte bij de eerste melding al snel uit met twee maal een tankautospuit en een hoogwerker. Ook een ambulance rukte uit naar de brand. Omstreeks kwart voor negen werd er een tweede hoogwerker gealarmeerd , ook deze moest assisteren bij de brand.

 

Opschaling naar middelbrand

Direct nadat ook een tweede hoogwerker ter plaatse werd gevraagd werd op geschaald naar middelbrand. Hierbij werd onder andere de dompelpomp van de stad Groningen opgeroepen. Deze dompelpomp zorgde voor een vaste wateraanvoer vanuit het kanaal naar de brandweereenheden ter plaatse.

 

Grote brand

Rond 9 uur schaalde de meldkamer op naar ”Grote brand”. Na deze opschaling werd onder andere de brandweer van Haren ter plaatse gevraagd. Ook dit korps moest assisteren bij de bluswerkzaamheden van de grote brand.

 

Sein ”brandmeester”

Na enkele uren blussen kon dan rond 11:15 uur het sein ”brandmeester”  worden gegeven. Dit houd in dat de brandweer de brand onder controle heeft. De brandweer verwacht nog geruime tijd bezig te zijn met na-blussen. Gedurende deze na-blus werkzaamheden is de Carolieweg en Gelkinestraat afgesloten. Bij de brand raakte niemand gewond.

 

Foto’s: © Raymond Bos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *