Politie in Noord-Nederland moet 300 mensen inleveren

Noord-Nederland – Daar waar over in Nederland geroepen wordt dat er meer politie bij moet komen, moeten er in Noord-Nederland 300 politiemensen weg.

Er werken volgens het Dagblad van het Noorden nu bijna 4.400 mensen bij de politie in Noord-Nederland. Het rijk wil de Noordelijke Eenheid niet meer geld geven dan voor 4.103 mensen. Kort door de bocht moeten er dus eigenlijk 300 mensen weg.

De politie in Noord-Nederland heeft de hoogste gemiddelde leeftijd van het land. De komende jaren gaan er in heel Nederland ruim 17.000 politiemensen met pensioen. De verwachting is dan ook dat de uitstroom van mensen via deze weg zal plaatsvinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: