Vuurwerk veroorzaakt gaslek in put Hoogezand: Explosiegevaar en 45 woningen ontruimd

Hoogezand – Richting het einde van de middag van zondag 31 december is een gaslek ontstaan in een put aan de Pallas in Hoogezand. Mogelijk is de oorzaak vuurwerk wat in deze put is gegooid. De brandweer is met spoed ter plaatse gekomen en voert op dit moment metingen uit.Er zijn 45 woningen ontruimd, de bewoners staat op straat. Naast de ontruiming is een groot gebied afgesloten. Er is een vuurwerk verbod voor de omgeving afgegeven. De brandweer heeft een waterscherm aangelegd.

Update:
Een medewerker van het netbeheer bedrijf Enexis meldt dat er in de put 40 lel wordt gemeten. Dit geeft onderste explosiegrens aan. In de woningen wordt tussen de 80 en 100 lel gemeten. De hulpdiensten hebben in verband met de ontruiming opgeschaald naar het sein GRIP 1.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: