112KortBrandenBrandweer

Extreem vroeg broedende nijlganzen houden brandweer en dierenambulance voor de gek

Sappemeer – Op zondag 4 februari moesten zowel de brandweer als de dierenambulance uitrukken naar de vijver aan de Boslaan in Sappemeer. Aldaar zat een Nijlgans die volgens omwonenden al enkele dagen niet bewogen had. De medewerker van de dierenambulance had het idee dat het beestje gewond was. Op het moment dat de brandweer het water in wilde gaan vluchtte de Nijlgans. Al snel bleek dat de gans op een nestje met eieren zat te broeden. Volgens de dierenambulance is het extreem vroeg dat Nijlganzen in februari al eieren leggen en broeden. De Nijlganzen zelf vonden het grappig, zij stonden de brandweer ‘uit te lachen’ aan de overzijde van de vijver.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *