BrandenBrandweerPolitie

Alweer grote nachtelijke brand in Winschoten; nu bij Virol

Winschoten – Wederom een grote brand in Oost-Groningen. Afgelopen weekend was er al een zeer grote brand bij Lamico op het industrieterrein in Winschoten. Afgelopen nacht was er een zeer grote brand bij Virol Metaal op hetzelfde industrieterrein in Winschoten. 

De brand is rond 02.00 gemeld bij het bedrijf aan de Kartonbaan.

Grote brand
Brandweer Winschoten is direct met drie voertuigen ter plaatse gegaan. Rond kwart over twee heeft de brandweer opgeschaald naar grote brand. ‘Het blusvoertuig uit Finsterwolde en de hoogwerker uit Hoogezand komen ons assisteren.’ Meldt de brandweer.

Tijdens de brand heeft de brandweer een schip losgemaakt van de kade aangezien deze bedreigd werd door de brand. Het schip kwam overdwars in het kanaal te liggen.

Brandweer: ‘We hebben een tweede dompelpomp gealarmeerd om te zorgen voor voldoende slanglengte tussen de waterwinplaats en de brand. Daarnaast komt er een schuimblusvoertuig uit Groningen ter plaatse.’

Afval
‘Op het terrein van een bedrijf staat een grote hoeveelheid afval in brand. We schalen op naar grote brand en krijgen ook assistentie voor de waterwinning.’ Aldus de brandweer.

De brandende hoeveelheid, bestaande uit schroot, breidt zich op dit moment nog uit. De brandweer probeert ervoor te zorgen dat bebouwing op het terrein niet betrokken raakt.

Rookoverlast
Er komt een grote hoeveelheid rook vrij bij de brand. Blijf uit de rook en indien u er last van heeft, sluit dan ramen en deuren schakel ventilatie uit.’ Meldt de brandweer.

De rook trekt in zuid oostelijke richting. ‘We zetten meetploegen in om te monitoren hoe de rookverspreiding bij deze brand is.’ 

Verkeershinder
In verband met de waterwinning van de Brandweer is de oostelijke rondweg de N367 afgesloten voor alle verkeer. In de ochtend kan hier hinder van worden ondervonden.

Foto’s en tekst: Oldambtnu.nl 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *