Blauwalg in Zuidlaardermeer en zwembad Hoogezand dicht; waar kun je wel afkoelen in Midden-Groningen?

Midden-Groningen – Er is blauwalg geconstateerd in het Zuidlaardermeer. Er geldt een dringend advies om niet te zwemmen, bezoekers worden gewaarschuwd door middel van borden. Logischerwijs zou je, als je in het Zuidlaardermeer niet kunt zwemmen, naar het zwembad in Hoogezand-Sappemeer gaan. Helaas, het zwembad is ruim acht weken dicht voor een grondige renovatie. Uiteraard zijn er nog wel voldoende andere plekken in Midden-Groningen om af te koelen. Zo kun je terecht bij openluchtzwembad De Kolck in Meeden en openluchtzwembad De Tobbe in Slochteren. Mocht je toch besluiten ergens in open water te gaan afkoelen; kijk eerst goed of er geen blauwalg is aangetroffen.

Blauwalg kan het volgende veroorzaken bij Mens en Dier. Slikt u water in waar blauwalgen in voorkomen, dan kunt u binnen 12 uur last krijgen van onder meer:

 • hoofdpijn;
 • huiduitslag;
 • maagkramp;
 • misselijkheid;
 • braken;
 • diarree;
 • koorts;
 • een pijnlijke of rode keel;
 • oorpijn;
 • oogirritaties;
 • loopneus;
 • gezwollen lippen.

Deze verschijnselen houden ongeveer 5 dagen aan en verdwijnen vanzelf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: