Weggegooide peuk zorgt voor forse bermbrand in Kolham; brandweer waarschuwt!

Kolham – De brandweer van Hoogezand-Sappemeer heeft zaterdagmiddag kort voor vier uur een bermbrand geblust. De brand woedde in de berm langs de oprit van de A7 richting Groningen. Volgens een ooggetuige is de brand ontstaan door iemand die een sigaret in de berm heeft gegooid. Het vuur greep daarna, wegens de droogte, razendsnel om zich heen. Over de lengte van ongeveer 100 meter is de berm volledig uitgebrand. De brandweer heeft met een warmtebeeldcamera gekeken of de grond niet nog ergens brandde om het weer oplaaien van het vuur te voorkomen.

De brandweer benadrukt dat het erg gevaarlijk is om op dit moment brandende of brandbare dingen uit de auto te gooien. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: