112KortBrandenPolitie

Aangehouden verdachte flatbrand Ferdinand Bolstraat blijkt bewoner en lid van bewonerscommissie van getroffen flat

Hoogezand – De 43-jarige man die afgelopen is aangehouden op verdenking van het stichten van een brand op zaterdagochtend in een flat aan de Ferdinand Bolstraat blijkt een bewoner van de getroffen flat te zijn. Volgens RTV Noord is de man zelfs lid van de bewonerscommissie en is hij vooraanstaand geweest in het opzetten van veiligheidsmaatregelen. De advocaat van de verdachte bevestigd dat de man in de flat woont, maar benadrukt dat hij slechts verdachte is. De man zou op zaterdagochtend een tijdschrift in brand hebben gestoken om te ervaren hoe het is om brand te stichten. Hij heeft de brand zelf geblust en het tijdschrift meegenomen naar huis meldt RTV Noord.

De man ontkent ook maar iets te maken te hebben met de drie autobranden en alle andere voorgaande branden in de omgeving van de Ferdinand Bolstraat. Bewoners zijn geschokt, maar beseffen dat het slechts gaat om een verdenking tot het tegendeel bewezen is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *