Gemeente Midden-Groningen gaat zout strooien tegen smeltend asfalt

Midden-Groningen – De gemeente Midden-Groningen heeft dinsdag meerdere strooiwagens ingezet in de strijd tegen smeltend asfalt. 

Normaliter bestrijden strooiwagens gladheid in de winter, maar zout heeft nog een andere eigenschap als het in aanraking komt met oververhit asfalt: het koelt. Het is op plekken op de weg zonder schaduw zó heet, dat het asfalt zacht wordt. Vooral op kruispunten beschadigen optrekkende voertuigen het asfalt, waardoor onder meer spoorvorming ontstaat en steentjes los komen te liggen. Zout strooien helpt volgens de deskundigen tegen smeltend asfalt. Het zout trekt vocht uit de buitenlucht aan en koelt zodoende het wegdek. Daarnaast onttrekt het strooizout ook vocht aan het asfalt, waardoor het minder plakkerig wordt.

Foto: Archief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: