BrandweerOngevallenPolitie

Automobilist komt om na botsing met trein in Scheemda

Scheemda – Bij een ernstige aanrijding tussen een auto en een trein van Arriva aan de Vogelzangsterweg in Scheemda is een persoon overleden. De overleden persoon was de bestuurder van de auto.

Door nog onbekende oorzaak kwamen de trein en de auto in botsing op een onbewaakte spoorwegovergang. De indentiteit van het slachtoffer moet nog worden vastgesteld. Er rijden geen treinen tussen Groningen en Winschoten en v.v. . Er zijn al langere tijd discussies over onbewaakte overgangen. Zo zijn er op deze overgang al meermaals ernstige ongevallen gebeurd, waarvan enkele met dodelijke afloop. Ook op andere onbewaakte overgangen in onze provincie, bijvoorbeeld in Winsum, gaat het regelmatig mis. Prorail zegt niet de financiële middelen te hebben om alle overgangen te beveiligen.

Wordt vervolgd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d