BrandenBrandweer

Grote brand verwoest (wederom) fabriek van Knol’s Koek in Groningen

Groningen – Een grote brand heeft woensdagavond de fabriek van Knol’s Koek aan het Hoendiep in Groningen verwoest. De brandweer kreeg rond 19.20 uur de eerste melding van de brand. Bij aankomst van de brandweer stond de binnenzijde van het pand volledig in brand en kwam er erg veel rook uit het pand.

Hierop is besloten om op te schalen naar Grote Brand en Grip1. Deze zogenaamde GRIP-melding (Gecoördineerde Regionale Incidentbestrijdings Procedure) zorgt ervoor dat de hulpdiensten makkelijker kunnen communiceren. Dit was nodig omdat er door de forse rookontwikkeling een NL-Alert is uitgegeven. Het pand is volledig verwoest, alleen de gevels staan nog overeind. In 2010 verwoeste een grote brand ook al de complete inventaris van de producent van traditionele koeken.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *