112KortOverig

Gouden camerapaal langs fietspad Hoogezand-Groningen

Westerbroek – Op donderdag 4 oktober 2018 heeft wethouder Jaap Borg van de gemeente Midden-Groningen een bijzondere paal op de fietsroute Hoogezand-Groningen onthuld. De paal ‘All eyes on you’ is ontworpen door ontwerpbureau 2 12 Fahrenheit uit Groningen en is bedoeld om verkeersgedrag te beïnvloeden. De onthulling vindt plaats van 11.00 tot 12.00 uur bij de kruising van de Nevelslaan met de Rijksweg West bij Westerbroek. U bent van harte welkom om bij de opening aanwezig te zijn.

De komst van de paal is onderdeel van het project Fietsroute Hoogezand-Groningen. De provincie werkt in dit project samen met de gemeenten Groningen en Midden-Groningen, de politie en de Fietsersbond aan de verbetering van de verkeersveiligheid op de fietsroute. Dit gebeurt door de inrichting van het fietspad en de weg aan te pakken, door voorlichting naar de weggebruikers en door controles van de politie. Afgelopen jaar zijn de kruisingen overzichtelijker gemaakt en komend jaar wordt de rest van het fietspad aangepakt, in combinatie met het onderhoud aan de provinciale weg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *