112KortPolitie

OPGEPAST! Wit bestelbusje achtervolgt kinderen in Noordbroek

Noordbroek – Het verhaal over een wit bestelbusje met daarin meerdere mannen die kinderen achtervolgen, aanspreken en mogelijk zelfs willen meenemen duikt op tal van plaatsen in de provincie Groningen op. Jeanette Westerhuis doet vandaag haar verhaal op Facebook. Ze waarschuwt inwoners van Noordbroek en omstreken voor 2 mannen in een wit bestelbusje, met een Nederlands kenteken. Dat begint met de cijfers 75. Het busje is geblindeerd en op de achterruit zit zowel een witte als zwarte ruitenwisser, aldus Westerhuis.

Gillend

“Gistermiddag rond half 6 kwam mijn jongste dochter helemaal in paniek en gillend thuis van de speeltuin. Ze was achtervolgd door 2 mannen in een wit bestelbusje. De bestuurder was donker van huidskleur en heeft een heel slecht geel gebit. De bijrijder was blank. Beiden droegen een oranje verkeershesje.”

Angstaanjagend

Volgens Westerhuis is de politie langs geweest. “Ik hoop dat ze deze mannen zullen vinden, want zeg nou zelf: onze kinderen kunnen en durven niet meer alleen over straat als deze 2 angstaanjagende mannen je achterna komen.”

Veenpad

Begin deze maand kregen 2 jeugdige Muntendammers de schrik van hun leven toen ze ’s avonds vanuit Veendam over het Veenpad  (fietspad) naar huis fietsten. Ze zouden daar zijn aangesproken door 3 wildvreemde mannen in een witte bestelbus. Bij de politie kwamen naar aanleiding van deze berichtgeving op Menterwolde.info meer meldingen over dit busje.

Foto’s en filmpjes

Politiewoordvoerder Anne van der Meer zei eerder op deze site: “De mensen moeten alert blijven en als ze iets verdacht zien moeten ze ons direct waarschuwen. We raden de mensen ook aan om met hun mobieltjes foto’s of filmpjes te maken als dat kan.”

Winschoten

De afgelopen periode is een wit busje met daarin 2 of 3 mannen vaker gesignaleerd in Noord-Nederland. Bij de politie zijn al meldingen gedaan uit Winschoten, Bellingwolde, Beerta, Sellingen, Eelde, Oosterhesselen en Noord-Sleen.

BRON: Menterwolde.info

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d