Overig

Gaat de Huisartsenpost in Hoogezand sluiten? ‘De beslissing lijkt al genomen te zijn’

Hoogezand – De stemronde over het al dan niet sluiten van de Huisartsenpost in Hoogezand (en Leek) loopt nog tot 7 november maar het doek lijkt al gevallen voor de Huisartsenpost in Hoogezand. De post zal naar alle waarschijnlijkheid gaan sluiten en dat kan grote problemen opleveren voor de inwoners van Hoogezand-Sappemeer en omliggende gemeenten. 
Voor zorg in de avonduren, ’s nachts en ’s weekends moet worden uitgeweken naar de Huisartsenpost bij het Martiniziekenhuis in Groningen of de splinternieuwe Huisartsenpost bij het OZG in Scheemda. De post in Scheemda is volgens ingewijden ‘veel te klein en niet geschikt voor deze capaciteit’.

Kortom; heb je geen eigen vervoer ’s avonds, ’s weekends of ’s nachts en moet je toch een huisarts zien? Dan heb je pech lijkt het…

Huisartsen geven volgens het Dagblad van het Noorden aan dat de werkdruk veel te hoog ligt. Er zijn ook geen waarnemers genoeg om de diensten dicht te draaien. Het logische gevolg lijkt dat mensen sneller geneigd zijn om 112 te bellen; omdat ze toch écht hulp nodig zijn. Hierdoor zal de werkdruk voor ambulancepersoneel ontzettend stijgen. Ook zullen mogelijk de wachttijden bij de échte spoedgevallen oplopen.

Er is nog een derde Huisartsenpost in Groningen; deze staat in Delfzijl. Na vragen van de gemeenten aldaar zijn kamervragen gesteld. De Huisartsenpost blijft daardoor (voorlopig) open.

De Huisartsenpost aan de Meint Veningastraat in Hoogezand. Foto: Google Streetview

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *