112KortOverigPolitie

Burgemeester Hoogendoorn sluit drugspand in Sappemeer

Sappemeer – Burgemeester Adriaan Hoogendoorn sluit voor een periode van drie maanden een pand aan de Kleinemeersterstraat in de gemeente Midden-Groningen wegens het aantreffen van een hennepkwekerij. De woning aan de Kleinemeersterstraat in Sappemeer is tijdelijk niet toegankelijk. De burgemeester kan panden sluiten waarbij drugscriminaliteit wordt geconstateerd. ‘Hennepkwekerijen leiden vaak tot overlast en gevaarlijke situaties. Met de sluiting laten we de eigenaren merken dat drugsoverlast in Midden-Groningen niet wordt getolereerd’, zegt de burgemeester.

Tekst gaat verder onder de foto

Wegens een vermoeden van overtreding van de Opiumwet heeft de politie onlangs het bewuste pand aan de Kleinemeersterstraat doorzocht en 1616 gram hennep gevonden. De benodigde elektriciteit werd illegaal afgetapt. De hennepkwekerij is geruimd.

De tijdelijke sluiting door de burgemeester heeft tot doel verloedering van en overlast in de woonomgeving door drugs gerelateerde activiteiten tegen te gaan. De aanloop naar een drugspand door telers, dealers, klanten en bezoekers wordt beëindigd. Brandgevaarlijke situaties worden door de sluiting tegengegaan. De maatregel draagt zo bij aan vermindering van drugsoverlast en daarmee aan de vergroting van de veiligheid en leefbaarheid in de samenleving. De burgemeester past dit beleid consequent toe indien drugspanden of hennepkwekerijen worden aangetroffen.

Het gemeentelijk drugsbeleid staat los van een eventuele strafrechtelijke vervolging van verdachten. Het Openbaar Ministerie neemt hierover een beslissing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *