Gesponsorde berichtenOverig

Kick Off SamenLoop voor Hoop Midden-Groningen groot succes

Hoogezand – Op donderdag 1 november was de Kick-Off van de Samenloop voor Hoop Midden-Groningen 2019 in hotel Faber. De avond was een groot succes.

Frans Luijckx was verguld met de hoge opkomst. Rond de 100 mensen bezochten deze startavond. “Ik krijg er kippenvel van als ik zie hoeveel mensen nu bij de start al zo betrokken zijn dat ze vanavond hier naartoe zijn gekomen” .
Tekst gaat verder onder de foto. 
Foto: Jan Westerhof
Ook bleek op de avond dat zich al meer dan 200 mensen hebben aangemeld om mee te lopen, verdeeld over 28 teams. Maar het doel is daarmee nog lang niet bereikt. Crista Douma, mede verantwoordelijk voor het werven van teams hoopt op in totaal 1300 deelnemers. Aanmelden kan via de website www.samenloopvoorhoop.nl/midden-groningen
Een belangrijk moment was ook de bekendmaking van de doelen waarvoor op 22 en 23 juni 2019 wordt gelopen.
Dat is ten eerste een onderzoek naar de effecten van de nieuwe Protonentherapie. Onderzoeker mevrouw Sijtsma van het UMCG vertelde over haar onderzoek.
Een tweede doel is het onderzoek van het Maxima Kinderziekenhuis naar de lange termijn effecten op de gezondheid van kinderen die genezen van leukemie.
Wat is het ook alweer?
SamenLoop voor Hoop is een evenement voor iedereen die iets tegen kanker wil doen. Gedurende een 24-uurs wandelestafette staan we samen met lotgenoten stil bij kanker én vieren we het leven. Tijdens de loop zijn er optredens, verschillende ceremonies en allerlei acties van deelnemers die op een bijzondere wijze geld inzamelen voor wetenschappelijk kankeronderzoek. De openheid en eensgezindheid maken van een SamenLoop een evenement dat niemand onberoerd laat. Het evenement wordt volledig door vrijwilligers georganiseerd. Ook is er een speciaal programma voor Eregasten (kankerpatiënten, ex-kankerpatiënten en hun naasten) georganiseerd.
Foto: Jan Westerhof

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *